preskoči na sadržaj

Gimnazija Matija Mesić

Login
Zaštita privatnosti
Priloženi dokumenti:
Politika zastite privatnosti.pdf

2019./2020.
   Školski kurikulum i Godišnji plan i program

 

 

Otrovno pero

Pročitajte naš školski list u digitalnom obliku!

http://www.otrovnopero.com.hr/

S Facebooka
Tražilica
Škola pod povećalom
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 10. 2012.

Ukupno: 523961
MATURANTI

Brošura „Državnom maturom“ do fakulteta - vodič za učenike završnih razreda četverogodišnje srednje škole!

 

Likovni kutak
Likovnjaci u školskoj 2018./19. godini
Ivona Ćosić / datum: 25. 6. 2019. 10:44

Za likovnjake naše škole ova školska godina bila je izuzetno burna i intenzivna u stvaralaštvu. Mape su postale  prepune crteža u olovci i ugljenu koji su nastali neposredno  po promatranju. Motivi su bili portret, figura, vedute, interijeri, mrtve prirode…  Rukopisi različiti; od onih suptilnih i nježnih  do dinamičnih i ekspresivnih. Viziranjem do savršenih proporcija  i omjera, pozornim gledanjem do varijacija linija po karakteru, smjeru i značenju te oblikovanjem iluzije plastičnosti, voluminoznosti u grafičkoj modelaciji slijedilo je ovo neumorno istraživanje i kreiranje.  Prostorne kompozicije postale su u fokusu interesa onima koji se pripremaju za studij arhitekture ili studij grafičkog dizajna, dok crteži velikih formata u ugljenu bili su izazov likovnjacima koji se spremaju za prijemne ispite na akademijama.

Snježana Kauzlarić

 


[OPŠIRNIJE]Europa u školi 2019.
Ivona Ćosić / datum: 25. 6. 2019. 10:10

Dana 9. svibnja diljem Europske unije slavi se Dan Europe.  Likovnjaci naše škole također su imali priliku biti dijelom jedne od prigodnih svečanosti. Na natjecanju „Europa u školi 2019.“ koje je objavio Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska osvojili smo nagradu. Nagrađena je Mihaela Dujmović, 3.i u kategoriji Graffti - Street Art. Veliki je to uspjeh naše škole jer je sveukupno pristiglo za izbor šest stotina dvadeset i sedam radova od čega u likovnom području pretežito iz umjetničkih srednjih škola iz Rijeke, Splita, Zaboka i Zagreba. Na natjecanju su  također sudjelovale učenice Magdalena Samardžić, 1.i, Ana Lović, 2.f, Marija Martić, 2.f,  Lucija Brletić, 2.f u kategoriji  Putujem Europom i Mateja i Martina Marijić, 3.i u kategoriji Graffiti-Street Art.  Čestitamo!   

O tome kako je nagrađena Mihaela doživjela sudjelovanje u ovom natjecanju može se više doznati na poveznici  https://youtu.be/IXHzRLsStqU   vijesti brodske televizijske kuće SBTV iz 03.05.2019.

Snježana Kauzlarić

Mihaela Dujmović 3.i

 


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
Ivona Ćosić / datum: 25. 6. 2019. 10:05

U učionici 21. naše škole  05.04.2019. je bilo izuzetno vedro i kreativno. Likovnjaci škole zajedno s učenicima koji su se htjeli okušati u  slikanju u tehnici tempere započeli su četrdeset uradaka na  dvije slikarske radionice. Premda pedeset minuta za jednu  slikarsku radionicu je uvijek tek početak putovanja bojama po  slikarskoj paleti, mnogi novi talenti su otkriveni i stari potvrđeni. Motiv je bio mrtva priroda; velika zelena boca sa zdjelom  crvenožutih jabuka i naranči na školskom stolu.  Tražen način oblikovanja bio je realizam,  a pojavnost boje ton u tonskoj modelaciji. Nakon prisjećanja što je tonska modelacija i  praktičnih uputa  o materijalu i tehnici likovnjaci su ponovo uljepšali  svakodnevnicu školske zajednice.

Snježana Kauzlarić


[OPŠIRNIJE]Izložba učenika za Dan škole 2019.
Ivona Ćosić / datum: 25. 6. 2019. 09:56

Izložba „Fotografija; zaustavljeni trenutak“ povodom Dana škole 2019. godine! Stosedamnaest izabranih fotografija učenika 1.a, 1.b, 1.f, 1.i, 2.b, 2.f, 3.b i 3. i razreda.

Oblikovanje prostora; atmosferska i linearna perspektiva bio  je likovni problem koji su učenici rješavali u svojim kompozicijama. Kako su već  svi izvrsni u stvaranju umjetničkih fotografija polučili su i mnoga druga rješenja kao što su ona rakursa, kontrasta i kadra.  Izložba koja nije dopustila ravnodušnu šetnju školskim hodnikom već je tražila zastajanje i krala poglede svojom ljepotom!

Snježana Kauzlarić


[OPŠIRNIJE]Natjecanje–izložba LIK 2019.
Ivona Ćosić / datum: 25. 6. 2019. 09:22

Na ovogodišnjem školskom natjecanju izložbi učenika srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna 2019. godine LIK sudjelovalo je dvadeset likovnjaka. Tema je  bila ekologija: očuvanje prirode i kulturne baštine. U tonskoj modelaciji u tehnici tempere likovnjaci su interpretirali značaj Tvrđave Brod u zadanoj temi.  Tvrđava je tako bila uronjena u fantastične motive biljnog i životinjskog svijeta i postala je  simbolom nepokolebljive obrane flore i faune. Neki likovnjaci otišli su korak dalje pa su  iz tlocrta Tvrđave nikle futurističke instalacije budućeg ekološkog grada dok su se drugi zadržali na citiranju slavonskih motiva. Četiri uradka izabrana su za županijsko natjecanje i to učenica: Laure Zubak, 1.a, Lucije Tolić, 4.d,  Marizabele Zmaić, 3.i  i Gabrijele Kajdiž, 4.e. Na županijskom natjecanju LIK prvo mjesto u 2A kategoriji dijelile su učenice Laura Zubak i Marizabela Zmaić.  Marizabela je sudjelovala s uradkom digitalne animacije „Rast“. Čestitke svim likovnjacima!

Snježana Kauzlarić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju